Χάπια για προστατίτιδα

Τα προβλήματα της προστατίτιδας δεν πρέπει να αφήνονται χωρίς προσοχή και σωστή θεραπεία. Το σώμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της μια τέτοια ασθένεια. Το σύμπλεγμα μέτρων που θα βοηθήσουν στη φλεγμονή του προστάτη περιλαμβάνει τη θεραπεία της προστατίτιδας με δισκία.

Δισκία και κάψουλες για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Τα δισκία μπορεί να έχουν γενικά ή στοχευμένα αποτελέσματα. Δεν αξίζει να επιλέξετε από έναν τεράστιο αριθμό φαρμακείων μόνοι σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι όχι μόνο δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρχουν και παρενέργειες.

Είναι πιο σωστό να βρείτε έναν γιατρό με γνώση της υγείας του προστάτη και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Αυτό εξοικονομεί τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας και οδηγεί σε ταχύτερα αποτελέσματα. Σε τελική ανάλυση, το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει τη θεραπεία της προστατίτιδας με αντιβιοτικά και χάπια είναι ακριβώς η υπεύθυνη και ορθολογική προσέγγιση του προβλήματος.

Λήψη χαπιών για προστατίτιδα

Αφού εξετάσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την άμεση εξέταση του προστάτη (και πιθανώς ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος), ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια κατάλληλη θεραπεία.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση είναι πιο κοινή. Μεταξύ των φαρμάκων, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της νόσου, μπορούν να συνταγογραφήσουν:

  • Παυσίπονο;
  • Αντισπασμωδικά;
  • Αντιφλεγμονώδες
  • Αντιβιοτικά;
  • Αντιιικά φάρμακα.
  • Άλφα αποκλειστές.

Συχνά, ένας ειδικός πρέπει να συνδυάζει γνωστά φάρμακα για να επιτύχει ένα αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Η δοσολογία επιλέγεται ξεχωριστά. Επηρεάζεται όχι μόνο από τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης, αλλά και από τα χαρακτηριστικά της ηλικίας, τον τρόπο ζωής, την ικανότητα θεραπείας σε εσωτερικούς ασθενείς ή την απουσία της.

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να ξεχάσετε τη χρήση αλκοολούχων ποτών. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα αντιβιοτικά. Όλα τα φάρμακα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους σε συνδυασμό με μια θεραπεία απελευθέρωσης και μπορούν να οδηγήσουν σε παρενέργειες λόγω του υψηλού στρες στο ήπαρ.

Δεν πρέπει να επιτρέπεται η διακοπή του κύκλου θεραπείας. Όσο ακριβέστερα ακολουθούνται οι οδηγίες του θεράποντος ιατρού, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία. Εάν ο ασθενής δεν έχει αρχικά σημαντικό χρηματικό ποσό για να δαπανήσει για θεραπεία, η επιλογή του φαρμάκου πρέπει να συζητηθεί αμέσως με τον ουρολόγο.

Η σύγχρονη φαρμακολογική αγορά διαθέτει ένα ευρύ φάσμα γενόσημων φαρμάκων (φθηνότερα ανάλογα των κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων) που δεν διαφέρουν αποτελεσματικά από τα διαφημιζόμενα δισκία.

Δημοφιλή χάπια για προστατίτιδα

  • με βάση τη φθοροκινολόνη.
  • Που περιέχει πενικιλίνη;
  • με μακρολίδια ·
  • με τετρακυκλίνες.

Θεραπεία της προστατίτιδας με χάπια

Κατά τη θεραπεία ενός ασθενούς με έντονα συμπτώματα πόνου, ο γιατρός συνταγογραφεί πρώτα αναλγητικά που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο. Αυτά είναι συνήθως αναλγητικά. Πολλοί από αυτούς όχι μόνο βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου, αλλά και στην ανακούφιση της φλεγμονής. Τις περισσότερες φορές, αυτή η εικόνα ραντεβού είναι χαρακτηριστική της οξείας προστατίτιδας.

Εάν η οξεία προστατίτιδα προκαλεί ύψιστη ανησυχία και δεν είναι αποτέλεσμα μιας μη θεραπευόμενης χρόνιας μορφής, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να εξαλείψουν πλήρως την ασθένεια στα αρχικά της στάδια.

Λήψη χαπιών για προστατίτιδα

Πιθανότατα, συνταγογραφούνται σε συνδυασμό με αντιβιοτικά ή αντιιικά. Ωστόσο, η καταστολή της ανάπτυξης της φλεγμονώδους διαδικασίας είναι η βάση για την επιτυχή θεραπεία της προστατίτιδας.

Συχνά, η φλεγμονή του προστάτη συνοδεύεται από μια επώδυνη συστολή του μυϊκού ιστού που αποτελεί τον προστάτη. Σε αυτήν την περίπτωση, συνταγογραφούνται αντισπασμωδικά δισκία. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν τους μυς να χαλαρώσουν, κάτι που ανακουφίζει τον πόνο.

Ειδοποίηση!Εάν υπάρχει πρόβλημα με την ούρηση, χρειάζονται φάρμακα που μειώνουν την ένταση στην ουρήθρα και στην ουροδόχο κύστη. Τα μυοχαλαρωτικά λειτουργούν καλά. Αποτρέπουν τους μύες να συστέλλονται οδυνηρά και κάνουν πολύ πιο εύκολη την είσοδο στην τουαλέτα.

Η θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας με χάπια μπορεί επίσης να απαιτεί τη χρήση αναστολέων άλφα. Αυτά τα φάρμακα έχουν μακρά πορεία χορήγησης και συνταγογραφούνται λόγω δυσκολίας ούρησης και κατακράτησης ούρων. Μια τέτοια θεραπεία βοηθά στον έλεγχο της διαδικασίας διεύρυνσης του προστάτη και μειώνει σημαντικά την ένταση της εκδήλωσης οδυνηρών συμπτωμάτων.

Η βακτηριακή μορφή της προστατίτιδας συνεπάγεται την υποχρεωτική θεραπεία της προστατίτιδας με δισκία, τα οποία μπορούν να έχουν στοχευμένη επίδραση στην καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Τα αντιβιοτικά μπορούν να χορηγηθούν ενδομυϊκά ως θεραπεία σε εσωτερικούς ασθενείς. Αλλά πιο συχνά συνταγογραφούνται με τη μορφή δισκίων για εσωτερική χρήση. Αυτό είναι βολικό για όσους δεν μπορούν να αντέξουν μακρά αναρρωτική άδεια.

συμπέρασμα

Τα αντιβιοτικά αποτελούν ουσιαστικό μέρος της θεραπείας της οξείας προστατίτιδας. Η χρόνια φλεγμονώδης διαδικασία του προστάτη που προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη συνεπάγεται επίσης αντιβιοτική θεραπεία.