Φάρμακα για προστατίτιδα: αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία της φλεγμονής του προστάτη

Κάψουλες για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η προστατίτιδα είναι η πιο κοινή ουρολογική ασθένεια που προσβάλλει τους άνδρες στη σύγχρονη ιατρική πρακτική.

Η αιτία της προστατίτιδας στους άνδρες μπορεί να είναι μια βακτηριακή λοίμωξη ή ο τρόπος ζωής ενός άνδρα.

Δεν αξίζει να ξεκινήσετε την ασθένεια. Κατά τις πρώτες διαταραχές στην ούρηση, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο, να υποβληθείτε σε πλήρη εξέταση και να κάνετε τη σωστή διάγνωση.

Χωρίς σωστή θεραπεία, η προστατίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του προστάτη που δεν μπορεί να θεραπευτεί με φάρμακα.

Οι κύριες ομάδες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Οι κύριες ομάδες φαρμάκων για τη θεραπεία της προστατίτιδας:

 1. Με άλφα αποκλειστές. . . Τα παρασκευάσματα με αυτό το δραστικό συστατικό βελτιώνουν τον τόνο του εκτοξευτή, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την ούρηση.
 2. Με 5 αναστολείς άλφα αναγωγάσης. . . Τα ναρκωτικά αυτής της ομάδας μπορούν να μειώσουν τα αδενώματα και να ανακουφίσουν τον πόνο. Συνιστάται να συνδυάζεται με φυσικοθεραπευτικές διαδικασίες.
 3. Φυτικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. . . Είναι πολύ αποτελεσματικά, έχουν ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα και ελάχιστο αριθμό παρενεργειών και αντενδείξεων.

Σπουδαίος!Υπάρχουν αντενδείξεις και παρενέργειες, επομένως η αυτοθεραπεία δεν είναι αποδεκτή - ο ουρολόγος πρέπει να επιλέξει το φάρμακο και τη δοσολογία.

Μέθοδοι θεραπείας της προστατίτιδας με φάρμακα

Ο ασθενής μπορεί να ανατεθεί:

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας
 1. Πρωκτικά υπόθετα.Τα φάρμακα διεγείρουν το μεταβολισμό. Τα υπόθετα εγχύονται σε ύπτια θέση, μετά την οποία ξεκουράζονται για μισή ώρα. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες. Μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή κνησμός.
 2. Ενέσεις.Διεγείρουν τη δραστηριότητα του προστάτη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το αγγειακό σύστημα. Ο γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο ενδομυϊκά. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες. Δεν υπάρχουν προφανείς παρενέργειες.
 3. Ενσταλάξεις.Ο γιατρός εγχέει το φάρμακο απευθείας στον στόχο μέσω της ουρήθρας. Εγχύονται όχι περισσότερο από 5 ml του μείγματος κάθε φορά. Η κύστη πρέπει να αδειάσει πριν από τη διαδικασία.
 4. Κλύσματα.Η λύση για κλύσματα γίνεται με βάση τα φαρμακευτικά βότανα. Εισάγετε το κλύσμα ζεστό πριν από το κρεβάτι. Βασικά, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το feverfew και το κατιφές χρησιμοποιούνται για αυτό. Δεν εισάγονται περισσότερα από 100 ml θερμού διαλύματος στο ορθό.
 5. Δισκία.Η θεραπεία για προστατίτιδα περιλαμβάνει τη χρήση αντιβακτηριακών φαρμάκων ευρέος φάσματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν δεν έχει εντοπιστεί ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου.

Σπουδαίος!Η αντιβιοτική θεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οξείας και βακτηριακής προστατίτιδας.

Τα ορθικά υπόθετα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Τα υπόθετα για ορθική χρήση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα. Έχουν ευρεία επίδραση και έχουν θετική επίδραση στην πληγείσα περιοχή.

Τα πιο αποτελεσματικά και πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι:

 • Κεριά με ιχθυόλη. . . Έχουν αναισθητικά και αντισηπτικά αποτελέσματα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Συχνά αυτά τα υπόθετα συνταγογραφούνται σε συνδυασμό με χάπια και φυσική θεραπεία. Τα κεριά δεν έχουν πολύ ευχάριστη μυρωδιά, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το δέρμα. Το φάρμακο αντενδείκνυται παρουσία εσωτερικών αιμορροΐδων και ρωγμών του πρωκτού.
 • Κεριά με πρόπολη. . . Είναι αντιφλεγμονώδη και ανακουφίζουν την επώδυνη ούρηση. Το φάρμακο δεν έχει αντενδείξεις (με εξαίρεση την ατομική δυσανεξία στα συστατικά), επομένως χρησιμοποιείται συχνά σε προληπτικά μέτρα.
 • Υπόθετα με ινδομεθακίνη.Ανακουφίζουν από το πρήξιμο και τη φλεγμονή και ταυτόχρονα ομαλοποιούν τη λειτουργία του προστάτη. Χρησιμοποιείται σε προχωρημένες περιπτώσεις. Το φάρμακο έχει αντενδείξεις, απαιτείται ιατρική συμβουλή.

Ενέσεις που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει ενέσιμα παρασκευάσματα που στοχεύουν στη θεραπεία του προστάτη και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στους άνδρες.

Αυτά τα φάρμακα βελτιώνουν τις διαδικασίες αναγέννησης. Οι ενέσεις χρησιμοποιούνται για συντηρητική θεραπεία ή πρόληψη για την προστασία του προστάτη από ιούς. Τα φάρμακα έχουν αντενδείξεις, επομένως μόνο ένας γιατρός θα συνταγογραφήσει τη δοσολογία.

Ενσταλάξεις

Καθετήρας ενστάλαξης για προστατίτιδα

Η μέθοδος βασίζεται στην εισαγωγή του φαρμάκου στην πληγείσα περιοχή.

Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να απομακρύνετε πλήρως τα βακτήρια. Οζονισμένα διαλύματα, αντισηπτικά χρησιμοποιούνται ως φάρμακο.

Σπουδαίος!Η διαδικασία ενστάλαξης πραγματοποιείται μόνο στην αίθουσα θεραπείας του γιατρού. Μόνο αυτός μπορεί να επιλέξει το σωστό φάρμακο, να εισαγάγει τον καθετήρα στην ουρήθρα και να κάνει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς για να διατηρήσει το διάλυμα μέσα.

Η πορεία της θεραπείας διαρκεί από 1 έως 2 μήνες, ανάλογα με το στάδιο της παθολογίας.

Η διαδικασία πραγματοποιείται 2-4 φορές την εβδομάδα.

Χάπια για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Όπως τα κεριά, τα δισκία χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τη δράση. Τα ναρκωτικά πρέπει να συνταγογραφούνται μόνο από ουρολόγο μετά από πλήρη εξέταση, η οποία θα καθορίσει το στάδιο της νόσου.

Σπουδαίος!Υπάρχουν αντενδείξεις και παρενέργειες, επομένως η αυτοθεραπεία δεν είναι αποδεκτή - ο ουρολόγος πρέπει να επιλέξει το φάρμακο και τη δοσολογία.

Τις περισσότερες φορές, συνταγογραφούνται φάρμακα:

 • Αντιφλεγμονώδες. . . Χρησιμοποιείται για οξεία προστατίτιδα και πόνο κατά την ούρηση. Τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της προστατίτιδας και την αποτροπή του να γίνει χρόνια.
 • Αντισπασμωδικά. . . Μια ομάδα φαρμάκων που ανακουφίζουν τις κράμπες και χαλαρώνουν τους μυς, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος.
 • Αντιβιοτικά. . . Συνταγογραφείται για βακτηριακή προστατίτιδα. Ποιο αντιβιοτικό πρέπει να συνταγογραφείται καθορίζεται από τον γιατρό που πραγματοποιεί την εξέταση. Τα αντιβιοτικά λαμβάνονται μαζί με πρωκτικά φάρμακα σε μία πορεία.

Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Ας πάμε στην τελευταία ομάδα ναρκωτικών με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι φθοροκινολόνες είναι σχετικά πρόσφατα αναπτυγμένοι, σύγχρονοι αντιβακτηριακοί παράγοντες. Έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι άλλων αντιβιοτικών ευρέος φάσματος. Τα ναρκωτικά σε αυτήν την ομάδα πρακτικά δεν προκαλούν ανοσοανεπάρκεια. Οι φθοροκινολόνες έχουν ακόμη ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριότητας στους μικροοργανισμούς.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν παρασκευάσματα ομάδας τετρακυκλίνης. Συνήθως αυτά τα κεφάλαια συνταγογραφούνται για μολυσματική και χρόνια προστατίτιδα.

Τα αντιβακτηριακά φάρμακα συνταγογραφούνται μόνο μετά από δοκιμή μόλυνσης. Μέχρι να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα, χορηγείται συμπτωματική θεραπεία για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Η διάρκεια της θεραπείας με αντιβιοτικά διαρκεί περίπου ένα μήνα, ακολουθούμενη από κλινική παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς.

Τα καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσω σύνθετης θεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της γενικής και τοπικής αντοχής του σώματος σε παράγοντες που προκαλούν ασθένειες. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπάρξει πλήρης ανάκαμψη ή μακροπρόθεσμη ύφεση.