Όλα σχετικά με τα μέσα και τις μεθόδους θεραπείας της προστατίτιδας

Η προστατίτιδα είναι μια κοινή και επικίνδυνη ασθένεια που εμφανίζεται όταν υπάρχει φλεγμονώδης διαδικασία στον προστάτη. Τις περισσότερες φορές, η ασθένεια αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα μιας κυκλοφοριακής διαταραχής ή μιας μόλυνσης. Σύμφωνα με ιατρικά στατιστικά στοιχεία, η προστατίτιδα έχει διαγνωστεί όλο και περισσότερο σε άνδρες σε ηλικία εργασίας τα τελευταία χρόνια. Η ασθένεια συνοδεύεται από επώδυνες αισθήσεις κατά την αποουρήνωση και την εκσπερμάτωση. Οι εκδηλώσεις της νόσου επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής ενός άνδρα. Η προστατίτιδα είναι επικίνδυνη για τις συνέπειές της. Χωρίς έγκαιρη θεραπεία, η ασθένεια διαρκεί μια χρόνια πορεία που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η προστατίτιδα χρειάζεται περίπλοκη θεραπεία. Εξετάστε αποτελεσματικές θεραπείες για προστατίτιδα.

Βασικές θεραπευτικές μέθοδοι

Ο γιατρός καθορίζει τις μεθόδους θεραπείας για προστατίτιδα

Εάν εμφανιστούν δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου, τότε ένας άντρας πρέπει να συμβουλευτεί αμέσως έναν γιατρό για να διαγνώσει εγκαίρως την ασθένεια. Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει θεραπεία.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο γιατρός λαμβάνει υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • την έκταση και τη μορφή της νόσου ·
 • η παρουσία επιπλοκών?
 • τη διάρκεια της πορείας της νόσου ·
 • ατομικά χαρακτηριστικά.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο η περίπλοκη θεραπεία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της προστατίτιδας. Επομένως, είναι σημαντικό να τηρείτε αυστηρά όλες τις συνταγές και τις συστάσεις του γιατρού.

Ο στόχος της θεραπείας με προστατίτιδα είναι η μείωση της φλεγμονής στον προστάτη.
Όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι καταπολέμησης της νόσου χωρίζονται σε συντηρητικές και χειρουργικές.

Οι συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

 • Φαρμακευτική θεραπεία;
 • Λήψη συμπλοκών βιταμινών και μέσων για την ομαλοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Φυσικοθεραπεία;
 • Ασκήσεις φυσικής θεραπείας;
 • Μασάζ;
 • Περιποίηση σπα
 • Hirudotherapy;
 • Θεραπεία λάσπης
 • παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας.

Χειρουργικές μέθοδοι συνταγογραφούνται σε προχωρημένες καταστάσεις όταν ο ιστός ουλής έχει σχηματιστεί στον αδένα και δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις καθημερινές του λειτουργίες. Ο προσβεβλημένος ιστός αφαιρείται συνήθως κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Φαρμακευτική θεραπεία

Η μέθοδος θεραπείας της προστατίτιδας συνίσταται στη λήψη αντιβιοτικών, αναστολέων άλφα, ανακουφιστικών πόνων και άλλων φαρμάκων. Εξετάστε πιο αποτελεσματικά σύγχρονα μέσα θεραπείας της προστατίτιδας.

Αντιβιοτική θεραπεία

Η προστατίτιδα είναι συχνά βακτηριακής φύσης. Ως εκ τούτου, ο γιατρός συνταγογραφεί αντιβακτηριακά φάρμακα για θεραπεία. Αυτή η ομάδα φαρμάκων προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία τόσο για οξεία όσο και για χρόνια προστατίτιδα. Η φαρμακευτική βιομηχανία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αντιβακτηριακών φαρμάκων για την καταπολέμηση της νόσου.

Συνήθως ο γιατρός συνταγογραφεί τις ακόλουθες ομάδες αντιβιοτικών για θεραπεία:

 1. Φθοροκινολόνες.
 2. Αμινογλυκοσίδες.
 3. Τετρακυκλίνες.
 4. Κεφαλοσπορίνες.
 5. Πενικιλίνες.
 6. Μακρολίδες.

Για τη θεραπεία της οξείας προστατίτιδας, συνήθως συνταγογραφούνται ενδοφλέβια αντιβιοτικά (κεφαλοσπορίνες ή φθοροκινολόνες γενιάς III). Όταν ο πυρετός έχει υποχωρήσει, θα συνεχιστεί περαιτέρω θεραπεία με από του στόματος αντιβακτηριακούς παράγοντες. Η περίοδος εισαγωγής είναι κατά μέσο όρο 6 εβδομάδες.

Οι φθοροκινολόνες χρησιμοποιούνται συνήθως για χρόνια προστατίτιδα. Αυτά τα φάρμακα διεισδύουν εύκολα στον προστάτη και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα περισσότερα gram-αρνητικά βακτήρια, τα χλαμύδια και το ουρεάπλασμα. Οι τετρακυκλίνες είναι αποτελεσματικές εάν υπάρχει υποψία μόλυνσης από χλαμύδια.

Τα φάρμακα Sulfa συνταγογραφούνται για τη θεραπεία αποστημάτων και χρόνιας προστατίτιδας που προκαλείται από λοίμωξη από Proteus ή Pseudomonas aeruginosa.

Για τη θεραπεία ιών που έχουν διεισδύσει βαθιά μέσα, συνταγογραφούνται δισκία και ενέσεις μακρολίδης. Εάν εμφανίστηκε προστατίτιδα ως αποτέλεσμα της διείσδυσης πολλών παθογόνων, ή οι δοκιμές δεν βοήθησαν στον προσδιορισμό της φύσης του παθογόνου, συνταγογραφούνται φάρμακα της ομάδας αμινογλυκοσίδης. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης λίστας παρενεργειών, αυτά τα φάρμακα δεν συνταγογραφούνται συχνά.

Με την παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, πρέπει να στηρίξετε το σώμα με ασκορβικό και φολικό οξύ, καθώς και βιταμίνες Β.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πλήρης πορεία της αντιβιοτικής θεραπείας πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να επιτευχθούν αποτελεσματικά αποτελέσματα και να αποφευχθεί η υποτροπή.

Πριν συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό, ο γιατρός καθορίζει τη βασική αιτία της ανάπτυξης της νόσου. Τα αντιβακτηριακά φάρμακα λειτουργούν μόνο κατά της βακτηριακής προστατίτιδας. Εάν η ασθένεια οφείλεται σε μειωμένη κυκλοφορία του αίματος, η αντιβιοτική θεραπεία μπορεί να βλάψει τον ασθενή.

Άλφα αποκλειστές

Αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται για την ανακούφιση της έντασης στους μυς της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος σε χρόνια προστατίτιδα.

Η θεραπεία με αυτούς τους παράγοντες οδηγεί σε μείωση του πρηξίματος και της ανακούφισης του πόνου.

Αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή φάρμακα

Αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται αποτελεσματικά για τη θεραπεία της οξείας μορφής της νόσου. Ανακουφίζουν τον πόνο και τη φλεγμονή, μειώνουν το πρήξιμο και βελτιώνουν την έκκριση εκκρίσεων.

Τα φάρμακα συνταγογραφούνται με τη μορφή δισκίων, κόνεων ή πρωκτικών υπόθετων.

Αγγειοπροστατευτές

Τα ναρκωτικά βελτιώνουν τη λειτουργία των τριχοειδών του προστάτη, τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου στα προσβεβλημένα όργανα και εξαλείφουν τις στάσιμες διαδικασίες.

5 αναστολείς της άλφα αναγωγάσης

Ένας από τους αποτελεσματικούς εκπροσώπους αυτής της ομάδας φαρμάκων είναι ένα φάρμακο που μειώνει τον όγκο του προστάτη, ανακουφίζει από το πρήξιμο των ιστών, ανακουφίζει από τον πόνο και αποκαθιστά τον ρυθμό της ροής των ούρων.

Ανοσορυθμιστικά φάρμακα

Συνήθως, για την ομαλοποίηση της ανοσίας, ο γιατρός συνταγογραφεί ανοσοδιαμορφωτικά φάρμακα.

Μπορεί επίσης να συνταγογραφούνται φάρμακα για τη θεραπεία δευτερογενούς ανοσοανεπάρκειας.

Ορμονική θεραπεία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φλεγμονώδης διαδικασία συνοδεύεται από στυτική δυσλειτουργία. Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των οργάνων του ενδοκρινικού συστήματος και την αποκατάσταση της στύσης, ο γιατρός συνταγογραφεί ορμονική θεραπεία.

Η χρήση υπόθετων

Τα ορθικά υπόθετα είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της οξείας και χρόνιας προστατίτιδας.

Λίστα κοινών θεραπειών:

 1. Κεριά Ιχθυόλης. Έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, ομαλοποιούν την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζουν τον πόνο.
 2. Υπόθετα με εκχύλισμα προστάτη. Ανακουφίζουν τη φλεγμονή και το οίδημα, ανακουφίζουν από τη συμφόρηση και εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων αίματος.
 3. Κεριά με θανατηφόρο νυχτικό. Ανακουφίστε τον πόνο και τη φλεγμονή.
 4. Υπόθετα για την αναγέννηση του κυτταρικού ιστού. Η χρήση τέτοιων υπόθετων αποκαθιστά γρήγορα το έργο του προστάτη.

Διαδικασία φυσικοθεραπείας

Οι φυσικοθεραπευτικές μέθοδοι έχουν επίσης αποδείξει την αξία τους. Η φυσιοθεραπεία αποτελείται από διάφορες τεχνικές που έχουν πρόσφατα χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για την καταπολέμηση της νόσου. Ο γιατρός επιλέγει τον τύπο της διαδικασίας ξεχωριστά. Η πορεία της θεραπείας έχει θετική επίδραση όχι μόνο στον προστάτη, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα.

Οι διαδικασίες φυσιοθεραπείας για προστατίτιδα μπορούν να επιτύχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς του προστάτη.
 • αύξηση της συσσώρευσης φαρμάκων στον αδένα.
 • Μειώστε τις οδυνηρές αισθήσεις.
 • βελτίωση της ποιότητας της ούρησης
 • αφαιρέστε τη φλεγμονώδη διαδικασία.
 • Αυξήστε την ισχύ.
Μαγνητική θεραπεία για προστατίτιδα

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι φυσικοθεραπείας:

 1. Ηλεκτροφόρηση. Η πληγείσα περιοχή εκτίθεται σε συνεχές ρεύμα με φάρμακα.
 2. Υπερηχητικός. Θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους. Ο αδένας επηρεάζεται από υπερηχητικά κύματα. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη.
 3. Μαγνητοθεραπεία.
 4. Μαγνητική θεραπεία επαγωγής λέιζερ. Ο προστάτης αντιμετωπίζεται με πολύπλοκο τρόπο με μαγνήτη και λέιζερ. Η διαδικασία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των προσβεβλημένων ιστών και ανακουφίζει τον πόνο.
 5. Θεραπεία με λέιζερ.
 6. Θεραπεία μικροκυμάτων μικροκυμάτων.
 7. Θεραπεία με όζον.
 8. Θεραπεία κενού.
 9. Κρυοκαταστροφή. Ο προσβεβλημένος ιστός αφαιρείται με υγρό άζωτο.

Και χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της προστατίτιδας:

 • Διαστολή μπαλονιού. Η ουροποιητική οδός διαχέεται μηχανικά χρησιμοποιώντας έναν καθετήρα με ένα φουσκωτό μπαλόνι στο τέλος.
 • Stenting. Η διαδικασία συνεχίζεται επίσης με τη διαστολή της ουρήθρας. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, εισάγεται ένα στεντ. Το τελευταίο παρουσιάζεται με τη μορφή κυλινδρικού πλαισίου κατασκευασμένου από πολυμερές υλικό.

Συνήθως συνταγογραφούνται μέθοδοι φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με φαρμακευτική θεραπεία για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας. Τέτοιες διαδικασίες είναι καλά ανεκτές και δεν έχουν παρενέργειες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν με ατομική δυσανεξία.

Μαγνητοθεραπεία

Ένα μαγνητικό πεδίο εφαρμόζεται στον προστάτη μέσω του δέρματος. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται η διατροφή των κυττάρων του προστάτη, ενεργοποιούνται οι προστατευτικές τους ιδιότητες και επιταχύνεται η απομάκρυνση των τοξινών από τους ιστούς του αδένα. Η μαγνητοθεραπεία ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την απορρόφηση του φαρμάκου.

Θεραπεία μικροκυμάτων μικροκυμάτων για προστατίτιδα

Θεραπεία μικροκυμάτων μικροκυμάτων

Ο προσβεβλημένος προστάτης εκτίθεται άμεσα σε ηλεκτρικά κύματα μικροκυμάτων. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία στην θερμαινόμενη περιοχή αυξάνεται, τα αιμοφόρα αγγεία επεκτείνονται και η ροή του αίματος επιταχύνεται.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας, υπάρχει μείωση των σπασμών λείου μυός. Ως αποτέλεσμα, ο άντρας έχει βελτιώσει την αποστράγγιση των εκκρίσεων του προστάτη και την ανακούφιση από τον πόνο.

Θεραπεία με λέιζερ

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ιστός του προστάτη ακτινοβολείται με δέσμη λέιζερ χαμηλής έντασης. Αυτή η μέθοδος αραιώνει το αίμα, επιταχύνει την εκροή εκκρίσεων και αποτρέπει τον σχηματισμό μικροθρομβών.

Η θεραπεία με λέιζερ αυξάνει επίσης τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος και προάγει την αναγέννηση των ιστών. Η θεραπεία με λέιζερ συνταγογραφείται για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας.

Θεραπεία κενού

Μια ειδική ιατρική συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πέος, υπό την επίδραση της οποίας ρέει αίμα στο πέος και εμφανίζεται στύση. Συνιστάται ο συνδυασμός της θεραπείας με κενό με τη θεραπεία με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια μιας στύσης, μια ακτίνα λέιζερ κατευθύνεται στο πέος. Το τελευταίο βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος.

Θεραπεία με όζον

Για θεραπεία, ένα ειδικό υγρό εμπλουτισμένο με όζον εγχέεται μέσω της ουρήθρας. Συνήθως, αλατούχο χρησιμοποιείται για τη διαδικασία. Η θεραπεία με όζον αποκαθιστά τη φυσιολογική λειτουργία του προστάτη, έχει βακτηριοκτόνο δράση, προάγει την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων και θεωρείται μία από τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας της προστατίτιδας.

Για να είναι αποτελεσματική η διαδικασία, πρέπει να γίνεται καθημερινά. Η διάρκεια της θεραπευτικής πορείας εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της νόσου και είναι 6-10 χειρισμοί.

Οικιακή θεραπεία

Οι διαδικασίες φυσιοθεραπείας συνήθως εκτελούνται σε περιβάλλον νοσοκομείου. Ωστόσο, υπάρχουν συσκευές που σας επιτρέπουν να κάνετε τη θεραπεία στο σπίτι. Μία από αυτές τις συσκευές είναι μια συσκευή της οποίας τα πλεονεκτήματα πρέπει να περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα και ευκολία χρήσης. Με τη βοήθεια της συσκευής, ο αδενικός ιστός εκτίθεται σε μαγνητικό πεδίο και πραγματοποιείται θερμότητα και μασάζ.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10-12 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Για θεραπεία, το άκρο της συσκευής, που προηγουμένως φορούσε προφυλακτικό, εισάγεται στο ορθό. Μετά τη διαδικασία, το άκρο σκουπίζεται με αλκοόλ. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 συνεδρίες.

Η χρήση της συσκευής αντενδείκνυται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • στο οξύ στάδιο της νόσου.
 • με εντερική αιμορραγία.
 • παρουσία λίθων στον προστάτη ·
 • παρουσία ρωγμών στο ορθό και επιδείνωση των αιμορροΐδων.
 • Άνδρες με ουρογεννητική φυματίωση.
 • με κακοήθη νεοπλάσματα.
 • με διάρροια
 • σε πυρετώδη κατάσταση.

Πριν ξεκινήσει τη φυσιοθεραπεία, ένας άντρας πρέπει να εξεταστεί για να προσδιορίσει το επίπεδο PSA στο αίμα και να κάνει ένα διαρθρωτικό υπερηχογράφημα του προστάτη. Μια τέτοια διάγνωση επιτρέπει τον αποκλεισμό της ογκολογίας. Εάν είναι απαραίτητο, ο γιατρός σας μπορεί να παραγγείλει μαγνητική τομογραφία (μαγνητική τομογραφία).

Δεν περιγράφονται μέθοδοι φυσικοθεραπείας για τη θεραπεία ασβεστολιθικής προστατίτιδας παρουσία ασβεστοποιήσεων.

μασάζ

Η διαδικασία εξαλείφει τις στάσιμες διεργασίες στον προστάτη και βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών που σχηματίζονται από φλεγμονώδεις διαδικασίες.

Αντενδείξεις για μασάζ:

 • οξεία φάση της νόσου
 • Αδένωμα
 • κακοήθη νεοπλάσματα
 • Προστατολιθίαση - η παρουσία λίθων στον προστάτη.
 • Φυματίωση.
Μασάζ προστάτη

Το μασάζ γίνεται από γιατρό. Ο ασθενής αναλαμβάνει τη θέση του γόνατος-αγκώνα για να μεγιστοποιήσει τη χαλάρωση των πυελικών μυών. Ο γιατρός βάζει ένα δάχτυλο στον πρωκτό και κάνει μασάζ στον προστάτη. Το μάθημα αποτελείται συνήθως από 10 μασάζ.

Αυτή η διαδικασία προάγει την έκκριση από τον αδένα, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την αντίσταση στη μόλυνση και επιταχύνει την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών.

Το μασάζ προστάτη σπάνια έχει συνταγογραφηθεί πρόσφατα καθώς προχωρά το φάρμακο και έχουν προκύψει νέες, πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

φυσικοθεραπεία

Πολύ συχνά αναπτύσσεται προστατίτιδα λόγω ανεπαρκούς παροχής αίματος στους αδένες των μυών.

Για την ομαλοποίηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος, οι βαθιές καταλήψεις θεωρούνται αποτελεσματικές. Πρέπει να σκύψετε με τα χέρια ψηλά. Πρέπει να κάνετε αυτήν την άσκηση τουλάχιστον 100 φορές, 3 σετ την εβδομάδα.

Οι ακόλουθες ασκήσεις είναι επίσης αποτελεσματικές:

 1. Ψαλίδι καθμένος. Κάντε την άσκηση 20 φορές σε κάθε πόδι.
 2. Σηκώστε τα ίσια πόδια σας ενώ ξαπλώνετε στο στομάχι σας. Επαναλάβετε 20 φορές.
 3. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα στα γόνατά σας έτσι ώστε τα γόνατά σας να βλέπουν το πρόσωπό σας. Τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από τα πόδια σας και ξαπλώστε για έως και 20 λεπτά.
 4. Το πρωί, κάντε μασάζ στο περίνεο για περίπου 5 λεπτά.

Οι παραπάνω ασκήσεις μαζί με καταλήψεις θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε την ασθένεια δωρεάν.

Υγιεινή θεραπεία

Hirudotherapy για προστατίτιδα

Οι ασθενείς παραπέμπονται στο σανατόριο όταν εμφανίζεται παρατεταμένη ύφεση. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν σανατόρια που θεραπεύουν την προστατίτιδα, βελτιώνουν τη στυτική δυσλειτουργία και βελτιώνουν την υγεία.

Κατά κανόνα, οι ακόλουθες διαδικασίες συνταγογραφούνται για θεραπεία:

 • Πίνετε μεταλλικό νερό.
 • Ασκήσεις φυσικής θεραπείας;
 • διάφορες φυσικοθεραπευτικές μεθόδους ·
 • Hirudotherapy;
 • Θεραπεία λάσπης
 • Μπαλνοθεραπεία.

Ο καθαρός αέρας, η ήρεμη ατμόσφαιρα και το ζεστό κλίμα έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση του προστάτη.

χειρουργική επέμβαση

Οι κύριες ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση:

 • Σκλήρυνση του προστάτη.
 • Σκλήρυνση του αυχένα της ουροδόχου κύστης.
 • Αδενικές πέτρες;
 • Σκλήρυνση της σπερματικής φυματίωσης.

Οι κύριες χειρουργικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της προστατίτιδας παρουσιάζονται στον πίνακα.

Όνομα μεθόδου Σύντομη περιγραφή
Διαουρηθρική εκτομή Η επέμβαση πραγματοποιείται με ρεκτοσκόπιο, οπότε ο κίνδυνος επιπλοκών με αυτήν τη διαδικασία είναι ελάχιστος. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο χειρουργός αφαιρεί μέρος ή όλο τον αδενικό ιστό για να ανακουφίσει την πίεση στην ουρήθρα. Σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες εκδηλώσεις της νόσου - πόνο και νυκτουρία.
Αδενεκτομή (προστατεκτομή) Ανοιχτή κοιλιακή χειρουργική επέμβαση στην οποία ο προστάτης αφαιρείται με χειρουργικά εργαλεία. Χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη περίοδο αποκατάστασης.

Οι επεμβάσεις εκτελούνται υπό γενική αναισθησία.

Παραδοσιακές μέθοδοι

Η χρήση λαϊκών μεθόδων για τη θεραπεία ασθενειών μπορεί να βελτιώσει τις μεταβολικές διεργασίες στον προστάτη.

Θεραπευτικά αφέψημα, εγχύσεις και βάμματα γίνονται από διάφορα φαρμακευτικά φυτά. Φαρμακευτικά φυτά μπορούν επίσης να προστεθούν στα λουτρά.

Οι παρακάτω συνταγές θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές:

 1. Μια γλυκόριζα ετοιμάζω. Για να φτιάξετε 20 g πρώτων υλών, ανακατέψτε με 200 ml βραστό νερό. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά. Καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας. Κουτάλι. 4 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 ημέρες. Αποτελεσματικό σε περίπτωση παροξύνσεων της νόσου.
 2. Έγχυση κόκκινης ρίζας. Προετοιμάστε την έγχυση σε θερμό. Για την προετοιμασία, ρίξτε 25 g πρώτων υλών με 1 λίτρο νερό. Το μείγμα εγχύεται για μία ώρα. Πίνετε 100 ml ζεστό ρόφημα αντί για τσάι. Πάρτε το προϊόν πριν από τα γεύματα. Ο αριθμός των ραντεβού ανά ημέρα είναι 3 φορές.
 3. Ένα ποτό από τις ρίζες του marshmallow. Θα πρέπει να αραιώνεται με 2 κουταλιές της σούπας. Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ρίζες με ένα ποτήρι βραστό νερό. Αφήστε το να μαγειρευτεί για μισή ώρα. Πίνετε 50 ml του φαρμάκου, τον αριθμό των δόσεων ανά ημέρα - τρεις φορές. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 ημέρες.
 4. Μέλι. Αντενδείκνυται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και αλλεργία στο μέλι. Χρειάζεστε περίπου 10 κιλά φυσικό άνθος ή μέλι. Συνιστάται να προσθέτετε 100-200 g μέλι στο τσάι αντί για ζάχαρη κάθε μέρα. Μετά από λίγο, η εξομάλυνση ομαλοποιείται και ο πόνος εξαφανίζεται. Μετά την ανάρρωση, το μέλι συνιστάται για προφύλαξη.
 5. Μέλι με φικελίνη. 100 g αποξηραμένων βοτάνων αναμιγνύονται με 0, 7 ml βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το ζωμό να κρυώσει λίγο και στραγγίστε. Προσθέστε 500 ml μέλι στο ποτό. Αποθηκεύστε το προϊόν σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Πίνετε 1 κουταλιά της σούπας. Κουτάλι 3 φορές την ημέρα. Πάρτε το φάρμακο πριν από τα γεύματα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με celandine με μέλι, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και η λήψη φαρμάκων. Στο συγκρότημα, πρέπει να καταναλώνετε 200 ml ζωμού βρώμης τρεις φορές την ημέρα.
 6. Σπόροι κολοκύθας. Περιέχουν ψευδάργυρο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για όλους. Συνιστάται να τρώτε 30 σπόρους την ημέρα πριν από τα γεύματα. Και οι ωμοί σπόροι συνθλίβονται επίσης σε μύλο κρέατος και αναμιγνύονται με 0, 2 λίτρα μελιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και σχηματίστε μικρές μπάλες. Τα τελευταία διατηρούνται στο ψυγείο. Καταναλώστε 1 μπάλα 1-2 φορές την ημέρα, μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Η μπάλα πρέπει να μασάται για λίγα λεπτά και να μην καταπίνεται ολόκληρη.
 7. Έγχυση φουντουκιού. Ο φλοιός ή τα φύλλα είναι αρκετά. 1 TBSP. μεγάλο. Παρασκευάστε πρώτες ύλες σε 0, 2 λίτρα βραστό νερό. Καλύψτε το δοχείο με καπάκι και αφήστε το να βυθιστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίξτε το ποτό και πιείτε 50 ml 4 φορές την ημέρα.

Οι παραπάνω μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε μακροχρόνια ύφεση ή να ανακάμψετε πλήρως από την ασθένεια. Το κύριο πράγμα είναι να τηρείτε τις συστάσεις και τη δοσολογία.

Ποιες άλλες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της προστατίτιδας;

Για τη θεραπεία της προστατίτιδας, χρησιμοποιούνται επίσης οι ακόλουθες πρόσθετες μη παραδοσιακές μέθοδοι:

 1. Ένεση βλαστικών κυττάρων. Το τελευταίο διεισδύει στην πληγείσα περιοχή του αδένα και διαιρεί εντατικά και αντικαθιστά τα κατεστραμμένα κύτταρα. Αυτή η μέθοδος συνταγογραφείται για χρόνια προστατίτιδα.
 2. Βελονισμός. Η θεραπεία πραγματοποιείται ενεργοποιώντας ειδικά σημεία. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
 3. Hirudotherapy. Η μέθοδος χρησιμοποιεί βδέλλες. Με τη βοήθεια της hirudotherapy, το πρήξιμο του αδένα εξαλείφεται και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
 4. Κινέζικο σοβά. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από τη φλεγμονή, αυξάνει τη λίμπιντο, αποκαθιστά τη στύση και αποτρέπει τη διεύρυνση του προστάτη.
 5. Ιαπωνικά φάρμακα. Ανακουφίζουν δυσάρεστες εκδηλώσεις της νόσου και αποτρέπουν πιθανές επιπλοκές.

Εκτός από τα θετικά σχόλια σχετικά με τα φόρουμ, τη φυτοθεραπεία και την ομοιοπαθητική.

Τα πιο συνηθισμένα φυτικά παρασκευάσματα είναι:

 • Παρασκευάσματα με βάση το εκχύλισμα της αμερικανικής παλάμης sabal. Τα κεφάλαια χαρακτηρίζονται από αντιφλεγμονώδη και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
 • Παρασκευάσματα με αφρικανικό εκχύλισμα δαμάσκηνου. Μέσα αναστέλλουν τις σκληρωτικές και κυστιατρικές αλλαγές στον αδένα.

Η προστατίτιδα θεωρείται επικίνδυνη ασθένεια. Η έλλειψη έγκαιρης θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες. Με βάση τα αποτελέσματα της διάγνωσης, ο γιατρός επιλέγει ένα ατομικά αποτελεσματικό θεραπευτικό σχήμα που είναι κατάλληλο για την τιμή. Η σύνθετη θεραπεία σας επιτρέπει να ξεπεράσετε γρήγορα την ασθένεια.