Συνήθεις αιτίες προστατίτιδας: πώς να αποτρέψετε την ασθένεια;

Ο εντοπισμός της αιτίας της προστατίτιδας είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη, την πρόληψη και την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου. Αυτή η ασθένεια είναι πολύ συχνή. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των στατιστικών μελετών. Οι ιατρικές στατιστικές έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτή είναι η πιο κοινή ασθένεια του προστάτη.

βασικοί καταλύτες

Οι αιτίες της προστατίτιδας αφού ένας άνδρας φτάσει τις πέντε δεκαετίες είναι αρκετά κατανοητές, η καθιστική και καθιστική ζωή και η έλλειψη άγχους οδηγούν στο σχηματισμό συμφόρησης στο πυελικό έδαφος. Ο εντοπισμός των καταλυτών παθολογίας στους άνδρες για θεραπεία είναι πολύ σημαντικός, καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι συνέπεια ή επιπλοκή σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών σε νεαρή ηλικία.

Πόνος στη βουβωνική χώρα στην προστατίτιδα

Τα αίτια της προστατίτιδας σε νεαρούς άνδρες, νεαρούς και ώριμους, εξαρτώνται από τον τύπο της νόσου. Το σχέδιο περαιτέρω θεραπείας, το σχέδιο των διαδικασιών εξαρτάται επίσης από τους παράγοντες που προκάλεσαν την ασθένεια. Οι προκλητικοί παράγοντες μπορεί να είναι τόσο μολυσματικοί όσο και μη μολυσματικοί.

Αυτός ο τύπος ασθένειας, όπως η βακτηριακή προστατίτιδα, εμφανίζεται στο πλαίσιο της διείσδυσης και της ανάπτυξης μόλυνσης.

Τι προκαλεί βακτηριακή παθολογία;

Η αιτία της προστατίτιδας σε άνδρες διαφορετικών ηλικιών αυτού του τύπου είναι η εμφάνιση μόλυνσης. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσεται μια συχνά υποτονική αλλά δυσάρεστη φλεγμονώδης διαδικασία. Η εστίασή του βρίσκεται ακριβώς σε ένα όργανο όπως ο προστάτης.

Οι μολυσματικοί παράγοντες της νόσου μπορεί να είναι οι ακόλουθοι:

 • Η φλεγμονή του προστάτη μπορεί να προκληθεί από την εισβολή διαφόρων τύπων βακτηρίων: E. coli και κοινά μικρόβια όπως οι στρεπτόκοκκοι κ. λπ.
 • η εμφάνιση σεξουαλικών λοιμώξεων μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ασθένεια. Αυτές περιλαμβάνουν κοινές λοιμώξεις όπως η τριχομονάδα, το μυκόπλασμα. Ένα από τα πιο κοινά βακτήρια είναι επίσης τα χλαμύδια.
 • Η φλεγμονή του προστάτη μπορεί επίσης να προκληθεί από μόλυνση με ιούς όπως ο έρπης. Ο ιός των θηλωμάτων είναι επίσης επικίνδυνος.
 • Η αιτία της παθολογίας στους άνδρες μπορεί να είναι μυκητιάσεις. Είναι αρκετά ικανά να προκαλέσουν την εμφάνιση εστίας φλεγμονής. Αυτό το κέντρο εμφανίζεται στον αδένα που ήδη αναφέρθηκε. Ιδιαίτερα συχνοί είναι οι μύκητες του γένους Candida, άλλοι, όπως η μούχλα. Ο παράγοντας που έχει καταλυτική δράση είναι η μείωση των προστατευτικών λειτουργιών του σώματος. Οι μύκητες μπορούν να μεταδοθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αυτό είναι συχνά καταλύτης για ασθένειες στους νέους.

Ο συγκεκριμένος τύπος παθογόνου καθορίζεται από τα αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών. Μόνο μετά από αυτό, αφού εντοπιστούν οι αιτίες της προστατίτιδας, συνταγογραφείται θεραπεία. Η επιλογή συγκεκριμένων φαρμάκων εξαρτάται από την απόφαση του γιατρού.

Μια βακτηριακή ασθένεια πηγαίνει σε μια χρόνια, υποτονική μορφή για τους ίδιους λόγους που εμφανίζεται η ίδια η φλεγμονή. Ωστόσο, η χρόνια μορφή εμφανίζεται μόνο όταν η έγκαιρη θεραπεία παραμελείται ή ακόμη και απορρίπτεται.

Αιτίες φλεγμονής του προστάτη στους άνδρες

Αυτό το σημαντικό θέμα δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς να επισημανθεί ότι η φλεγμονή δεν είναι απαραίτητο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας. Τι προκαλεί την παθολογία; Λόγω της στασιμότητας στην περιοχή της πυέλου, το αίμα δεν φτάνει σε αυτήν την περιοχή, επομένως η παροχή θρεπτικών συστατικών επιδεινώνεται.

Σημάδια ασθένειας εμφανίζονται σε έναν άνδρα, αλλά στην αρχή μπορεί να μην τους δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Το πρώτο σύμπτωμα είναι συνεχείς δυσάρεστες, επώδυνες αισθήσεις. Μακροχρόνια ενόχληση εμφανίζεται σε έναν άνδρα στην περιοχή της πυέλου. Τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα έντονα, αλλά είναι σταθερά.

Οι προκλητικοί παράγοντες της νόσου στους άνδρες είναι αρκετά ασήμαντοι, πολλοί προτιμούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής, δίνουν λίγη προσοχή στην υγεία τους. Όταν εμφανίζεται φλεγμονή, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της νόσου.

Οι ειδικοί έχουν πολλές θεωρίες για το γιατί συμβαίνουν τέτοιες διαδικασίες. Οι αιτίες της φλεγμονής του προστάτη στους άνδρες μπορεί να είναι ποικίλες και δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν.

Οι απόψεις διίστανται για αυτούς τους παράγοντες.

 • Πολλοί γιατροί υποθέτουν ότι η μόλυνση δεν αναγνωρίζεται αλλά είναι παρούσα. Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από το γεγονός ότι συνήθως εντοπίζονται σημαντικές αλλαγές στο όργανο.
 • Γνώμη σχετικά με τον αντίκτυπο στη διαδικασία της μειωμένης ανοσίας. Τέτοιοι ειδικοί απαντούν στο ερώτημα τι προκαλεί προστατίτιδα με την έννοια ότι η φλεγμονή σχηματίζεται στο πλαίσιο των μειωμένων προστατευτικών λειτουργιών του σώματος. Η φλεγμονή μιας αυτοάνοσης ιδιότητας σε αυτή την περίπτωση αναπτύσσεται στο πλαίσιο της μειωμένης ανοσίας.
 • Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη άποψη για τη χημική φύση του τρόπου εμφάνισης της νόσου και της ίδιας της φλεγμονής. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας υποστηρίζουν ότι η φλεγμονή μπορεί να συμβεί λόγω τυχαίας παλινδρόμησης ούρων στον προστάτη.
 • Τι προκαλεί την προστατίτιδα; Γιατί συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα; Πολλοί γιατροί τηρούν τη θεωρία ότι ο λόγος έγκειται στην ειδική επίδραση στους ιστούς του οργάνου ορισμένων στοιχείων που εκκρίνονται από νευρικές απολήξεις. Αυτή η θεωρία ονομάζεται θεωρία της νευρογενούς φύσης της νόσου.

Ως εκ τούτου, τα αίτια της προστατίτιδας στους άνδρες, στην περίπτωση της φλεγμονής, μπορεί να είναι αρκετά κοινά και αρκετά δύσκολο να προσδιοριστούν. Τι μπορεί να προκαλέσει προστατίτιδα;

Όλοι οι μη μολυσματικοί παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη μιας μη βακτηριακής νόσου μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες.

Ο λόγος έγκειται στη στασιμότητα, στις κυκλοφορικές διαταραχές. Αλλά μπορεί να εμφανιστεί λόγω διαφόρων παραγόντων. Είτε πρόκειται για ακανόνιστη σεξουαλική επαφή με μέλη του αντίθετου φύλου, είτε για βλάβες, υποθερμία, αφροδίσια νοσήματα.

Άλλοι μηχανισμοί έναρξης της νόσου

Επίκτητες αιτίες της νόσου:

 • ουρηθρίτιδα. Αυτός ο όρος αναφέρεται στη φλεγμονή ενός πόρου όπως η ουρήθρα. Η μόλυνση συχνά εξαπλώνεται στον αναφερόμενο αδένα. Τα αίτια της προστατίτιδας σε 30 χρόνια μπορούν επίσης να συσχετιστούν με αυτόν τον παράγοντα.
 • Η στένωση αυτού του καναλιού μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο πρόβλημα όπως διαταραχές στην εκροή ενός τέτοιου υγρού όπως τα ούρα.
 • Τι προκαλεί την προστατίτιδα σε νεαρή ηλικία, στα 30; Η ασθένεια μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού του περινέου.
 • Στην ενήλικη ζωή, μπορεί να εμφανιστεί παθολογία λόγω λίθων στον εν λόγω αδένα. Παλαιότερα πίστευαν ότι αυτά τα φαινόμενα εμφανίζονται μόνο σε ηλικιωμένους άνδρες. Αλλά τώρα τέτοια προβλήματα μπορούν να προκύψουν σε αρκετά νεαρούς άνδρες.

Τι προκαλεί την προστατίτιδα; Οι επίκτητοι παράγοντες μπορεί επίσης να είναι αφροδίσια νοσήματα, στασιμότητα λόγω αποχής για πολύ καιρό. Οι αιτίες της προστατίτιδας είναι επίσης συγγενείς, αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο συχνό.

Συγγενείς Παράγοντες:

 • Τι προκαλεί την προστατίτιδα στους άνδρες; Οι προβοκάτορες είναι συγγενείς ανωμαλίες που οδηγούν σε στασιμότητα του εκκριτικού υγρού.
 • ανεπαρκής έκκριση ορισμένων ανδρικών ορμονών. Αυτό το φαινόμενο προκαλεί ανεπαρκή λίμπιντο, η οποία οδηγεί σε στάσιμες διεργασίες στον αδένα στην περιοχή της πυέλου.
 • Η ανεπαρκής παροχή αίματος στο όργανο μπορεί επίσης να γίνει καταλύτης. Τα αγγεία είναι τσιμπημένα, εμφανίζεται στασιμότητα του αίματος. Αυτό το φαινόμενο περιπλέκει τη θεραπεία της πάθησης, καθώς τα φάρμακα δεν μπορούν να διεισδύσουν στην περιοχή του προστάτη.

Γιατί εμφανίζεται η ασθένεια; Οι προκλητικοί παράγοντες είναι πάντα ατομικοί, κάθε ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε ενδελεχή εξέταση. Πρέπει όμως να λάβετε προληπτικά μέτρα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε αθλήματα και να κάνετε ασκήσεις που επηρεάζουν μόνο την περιοχή της πυέλου. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ανοσία και οι προστατευτικές λειτουργίες του σώματος, η πρόληψη της υποθερμίας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.