Η καλύτερη θεραπεία για την προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές ουρολογικές ασθένειες σήμερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτήν την ασθένεια, μπορεί να είναι βακτηριακή λοίμωξη καθώς και ακατάλληλος τρόπος ζωής.

Για να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία και να ξεπεράσετε την προστατίτιδα, απαιτείται πλήρες φάσμα θεραπειών. Ως εκ τούτου, στα πρώτα συμπτώματα της νόσου, συνταγογραφούνται ειδικά φάρμακα για προστατίτιδα. Αυτό το άρθρο περιγράφει όλα τα αποτελεσματικά και αποδοτικά φάρμακα στη σύγχρονη αγορά.

Ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα για προστατίτιδα

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ασθένεια που παρουσιάζεται συχνά συγχέεται με το αδένωμα του προστάτη. Παρά τις ομοιότητες στη ρίζα των ασθενειών και την πορεία τους, η θεραπεία μπορεί να είναι διαφορετική.

Πρώτα συμπτώματα

Η εμφάνιση προστατίτιδας συνοδεύεται από δυσφορία και πόνο κατά την ούρηση. Η ανάγκη να πάτε στο μπάνιο τη νύχτα αυξάνεται επίσης. Υπάρχει επίσης τραβηγμένος και θαμπό πόνος στο ηβικό περίνεο. Επιπλέον, τέτοιες αισθήσεις μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Η θερμοκρασία του ασθενούς αυξάνεται, τα ούρα γίνονται θολά, οι εκκρίσεις εμφανίζονται το πρωί.

Μην αδιαφορείτε για τα συμπτώματα της προστατίτιδας, καθώς θα επιδεινώσει την κατάστασή σας. Και οι συνέπειες μπορεί να είναι οι πιο τρομερές: στειρότητα, φλεγμονή των εσωτερικών οργάνων. Επομένως, στα πρώτα σημάδια της νόσου, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Τα συμπτώματα της προστατίτιδας είναι παρόμοια με εκείνα παρόμοιων σύνθετων ασθενειών: κυστίτιδα, καρκίνος της ουροδόχου κύστης, όγκος του προστάτη.

Φάρμακα για θεραπεία

Ο ουρολόγος, ο οποίος μελέτησε την πορεία της νόσου και το στάδιο της, συνήθως συνταγογραφεί τα ακόλουθα:

  • Πρωκτικά υπόθετα. Βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολισμού.
  • Ενέσεις. Αυξήστε τη δύναμη διείσδυσης των φαρμάκων, ενισχύστε το ανοσοποιητικό και αγγειακό σύστημα.
  • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Αποτρέπουν την έναρξη και την ανάπτυξη φλεγμονωδών διεργασιών.
  • Ενστάλαξη. Ο ουρολόγος εγχέει το φάρμακο απευθείας στην πληγή.
  • Μικροκλίστες. Αυτός ο τύπος θεραπείας θεωρείται παραδοσιακός. Η επίδραση της θερμοκρασίας πραγματοποιείται με βάση αφέψημα και εγχύσεις βοτάνων. Μια τέτοια διαδικασία πρέπει να εξετάζεται μόνο πριν πάτε για ύπνο, έτσι ώστε ο προστάτης να είναι ζεστός και χαλαρός.
  • Χρησιμοποιούνται συχνά αντιβακτηριακά φάρμακα με ευρύ φάσμα επιδράσεων. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για έναν απροσδιόριστο μολυσματικό παράγοντα.
  • Άλφα αποκλειστές. Τέτοια φάρμακα εμποδίζουν τους υποδοχείς του νευρικού συστήματος και έχουν αναλγητικό αποτέλεσμα.

Τα φάρμακα που παρουσιάζονται έχουν ομοιότητες και διαφορές, οι οποίες επιλέγονται ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Το μεγαλύτερο όφελος επιτυγχάνεται με την ακριβή θεραπεία που ο αρμόδιος ειδικός σας συνταγογραφεί βάσει ορισμένων χαρακτηριστικών της πορείας της νόσου.

Ένας άντρας επιλέγει ένα φάρμακο για προστατίτιδα

Αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται όταν τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες της προστατίτιδας. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται φάρμακα που έχουν αρκετά ευρύ φάσμα δράσης. Αυτό είναι απαραίτητο για την καταστροφή ολόκληρου του παθογόνου περιβάλλοντος.

Τα αντιβιοτικά χωρίζονται σε τρεις τύπους:

  • Φθοροκινολόλες.
  • Τετρακυκλίνες.
  • Πενικιλαμίνες.

Η πορεία της θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει πρωκτικά υπόθετα. Είναι εξαιρετικά ανακουφιστικά και αντιβακτηριακά μέσα. Οι ενέσεις είναι εξαιρετικές, καθώς πηγαίνουν βαθιά στον ιστό. Διεγείρουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Παυσίπονο

Αυτοί οι τύποι φαρμάκων φέρνουν ανακούφιση σε πολλούς ασθενείς. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η απαιτούμενη δοσολογία συνταγογραφείται μόνο από γιατρό.

Άλφα αποκλειστές

Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στη χαλάρωση της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, βελτιώνοντας έτσι τη ροή των ούρων. Το φάρμακο λαμβάνεται μία φορά την ημέρα και η δοσολογία καθορίζεται από τον ουρολόγο. Αυτή η ομάδα φαρμάκων δεν θεραπεύει την προστατίτιδα, αλλά ανακουφίζει μόνο δυσάρεστα συμπτώματα.

Χαλαρωτικά μυών

Αυτά τα φάρμακα ανακουφίζουν επίσης την ταλαιπωρία, αλλά ήδη στην περινεϊκή περιοχή, ανακουφίζοντας τον τόνο, την πίεση και τον πόνο στην περιοχή της βουβωνικής χώρας.

Μέσα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Η διαταραγμένη κυκλοφορία του αίματος διαταράσσει την αναγέννηση των ιστών και γίνεται επίσης η αιτία της συμφόρησης. Ως εκ τούτου, στη θεραπεία της προστατίτιδας, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί αυτή η ομάδα φαρμάκων στο σύμπλεγμα φαρμάκων.

Το τσάι χαμομηλιού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Φυτικό φάρμακο

Τα φυτικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά - βότανα. Ανακουφίζουν τέλεια το πρήξιμο του προστάτη, μειώνουν τις στάσιμες διαδικασίες, εξαλείφουν τη φλεγμονή και ομαλοποιούν την εκροή υγρών μέσω της ουρήθρας. Τα φάρμακα που κατασκευάζονται από sabal palm, σπόρους κολοκύθας και ερπυσμό φοίνικα είναι γνωστά για τα ειδικά οφέλη τους.

Βιταμίνες

Κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας, το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει πρώτα. Ως εκ τούτου, η λήψη βιταμινών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλώς απαραίτητη. Με τη χρόνια προστατίτιδα, το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται υπό ειδική πίεση από την ασθένεια, επομένως είναι πολύ σημαντικό να συμπεριληφθούν συμπλέγματα βιταμινών κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ειδικές θεραπείες για προστατίτιδα

Δεν μπορείτε να βρείτε το μόνο φάρμακο προστατίτιδας που είναι κατάλληλο για κάθε άνδρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αιτίες της νόσου μπορεί να είναι διαφορετικές. Ο θεράπων ιατρός εξετάζει τον ασθενή πριν ξεκινήσει τη θεραπεία.

Παρά το ευρύ φάσμα φαρμάκων για προστατίτιδα, δεν μπορείτε να τα πάρετε μόνοι σας. Φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας. Είναι αυτός που επιλέγει την απαραίτητη και αποτελεσματική θεραπεία για το στάδιο της νόσου.